Cykelresor

Att resa tillsammans på cykel är ett fantastiskt sätt att möta naturen och möta varandra. Antingen ser man cyklingen som en utmaning i sig, och ger sig ut på vägar och cykelleder med tuffa stigningar och högt tempo, eller så cyklar man i behagligt tempo på lätta vägar och ser cykeln mer som ett färdmedel och cyklingen som ett trevligt sätt att umgås.

Man kan naturligtvis kombinera båda delarna.

Oavsett vilken variant ni väljer är cykelresor ett perfekt val för företag och grupper som vill göra något tillsammans. Vissa i gruppen – de mer tävlingsinriktade – kommer köra på och se det som en etapp i Tour de France medan andra ligger en bra bit bakom tätklungan, cyklar i sin takt och njuter av omgivningen. Cykling passar de flesta.

Vi på Scanworld har anordnat många cykelresor både i Sverige och i Europa. Tanken är att ni ska kunna bestämma var ni vill åka, var ni vill bo och hur cyklingen ska läggas upp. Vi ordnar sedan så cyklar, guide, hotellreservationer och måltider är bokade på förhand. Ni ska helt enkelt kunna fokusera på cyklingen och andra planerade aktiviteter och allt ska vara ordnat längs vägen.

Vill ni ha tips på var ni kan åka och andra saker att tänka på inför cykelresan kan du alltid kontakta oss. Vi har stor rutin på att lägga upp cykelresor för stora och små grupper.

Att tänka på inför cykelresan

Cykelvana

Ta reda på i gruppen hur cykelvanan ser ut och lägg upp planeringen därefter. Visst kan det vara kul att bli utmanad, men det ska fortfarande vara görbart och etapperna får inte kännas oöverstigliga. Med lite framförhållning kan deltagarna till och med få träna ett par gånger på hemmaplan först. Det kan vara bra att ha använt ”cykelmusklerna” innan man drar iväg.

Fundera på tempo

Vi kan lägga upp cyklingen på alla sätt – från lugnt tempo på lätta vägar till tufft tempo med längre, jobbigare sträckor. Fundera på vad ni vill ha ut av resan och bestäm sedan hur upplägget ska vara. Det går såklart att ha flera rutter och olika grupper som åker olika vägar, men kom ihåg att gruppresor ofta handlar om att svetsa samman gruppen så du vill inte splittra den allt för mycket.

Vart vill ni åka?

Cykling fungerar nästan var som helst, så det går att lägga upp resan överallt. Ibland kanske du har speciella krav på hotell, sidoaktiviteter, mat, konferenslokaler eller annat, och då kommer vi gärna med förslag. Hur länge ni ska vara ute kan också spela in på vilket resmål som är lämpligt. Fundera på vilka behov ni har.

Bagage och utrustning

Det är klokt att klä sig rätt på cykelresan. Cykelbyxor, regnkläder, bra skor etc. är viktigt om man ska cykla en längre sträcka. Vi ger gärna tips på detta utifrån valt resmål. Sedan kan vi se till att övrigt bagage fraktas till varje destination på cykelresan.

Cykelresa med Scanworld

Som ett exempel på hur en cykelresa kan läggas upp kan vi titta närmre på en resa vi anordnade på den franska Rivieran.

Till att börja med fick alla deltagare en presentation av det väntade cykeläventyret. Kartor och instruktioner delas ut, samt förtryckta t-shirts i olika färger utifrån cykelvana för de olika grupperna. Cyklingen gick sedan genom bergskedjan Esterel Masif som sträcker sig längs kusten i sydöstra Frankrike och bjuder på djupa raviner och härliga ekskogar.

Resan slutade på ett vackert hotell där deltagarna kunde samlas för avkoppling och middag.

Följande dag var det dags att hoppa upp på cyklarna igen för färd mot en lokal vingård. Naturen är bedårande och cykling i Frankrike kan nog inte bli bättre! Efter att ha provat vin, vandrat i vingården, och intagit en fantastisk lunch återvände sällskapet till hotellet för en avslutande konferens.

På det hela taget var detta ett cykelupplägg som passade alla och gjorde cyklingen till en integrerad del av konferensresan. Vill du veta mer om ett liknande upplägg eller har helt andra idéer på hur du vill att cykelresan ska utformas kan du höra av dig till oss och berätta dina önskemål.