+46 (8) 475 00 00   res@scanworld.se 

Resor med ridning

Ridning som aktivitet på företagsresan eller gruppresan är ett fantastiskt sätt att utmana deltagarna och ge dem ett minne för livet. Det troliga är att en majoritet av gruppen har liten eller ingen erfarenhet av ridning, vilket gör aktiviteten ännu mer spännande. Ni får chansen att tillsammans göra saker ni på förhand kanske inte trodde ni skulle klara och möta naturen i dess rätta element.

Med ridning som tema på resan gäller det att förbereda gruppen långt i förväg. De som känner sig osäkra och aldrig har suttit på en hästrygg förut måste få chansen att smälta tanken och förbereda sig inför uppgiften. Ta människors eventuella osäkerhet på allvar och låt dem få komma till tals, men av erfarenhet vet vi att de som tar mod till sig och övervinner sin oro kommer växa något oerhört med uppgiften.

Vi på Scanworld har god erfarenhet av att arrangera ridresor för alla typer av grupper. Tillsammans med kunniga guider och ett upplägg som är anpassat efter gruppens förkunskaper kommer vi kunna lägga upp ett bra schema för er resa, oavsett om ni vill rida i Sverige, Europa eller ge er iväg på en långväga strapats.

Inför ridresan

Ett sätt att få med sig alla är att ha ett träningstillfälle innan resan. Att besöka ett stall på hemmaplan, få bekanta sig med djuren och bara sitta upp brukar göra det lättare när man väl är på plats för ridresan. Det kan också vara en god idé att innan ridturen drar igång få träffa den hästen man ska rida på i lugn och ro.

Tar man det steg för steg så kommer ridresan bli en upplevelse att minnas, och åker ni med ett företag kan det vara kul att göra något som sticker ut från de vanliga teambuilding- och konferensaktiviteterna.

Fundera också på hur stor del ridningen ska vara av resan. Ni kanske vill ha det som ett dagsevent, rida i två dagar med övernattning på ett hotell, eller så vill ni rida i flera dagar och bo på mer eller mindre under bar himmel. Finns det andra krav på resan i form av boende, alternativa färdsätt, konferensutrustning, mat och dryck, eller annat berättar ni det för oss innan vi föreslår ett upplägg.

Utgå från delatagarnas önskemål, vad ni vill ha ut av resan och förkunskaper. Förklara era behov och vi kommer kunna sätta ihop den perfekta ridresan för gruppen.

Inför ridresan

Som exempel vill vi ta upp en resa vi anordnade för ett stort företag i teknikbranschen. Resan började i New Orleans med besök på jazzklubbar, middagar och svävartur i träskmarkerna, men den absoluta höjdpunkten kom efter ett par dagar då gruppen styrde kosan mot Phoenix, Arizona.

I Monument Valley lärdes grunderna i western-ridning ut och vi red i karavan under instruktioner av Navajo-guider. Efter ett tag delades grupperna upp och de mer erfarna ryttarna satte av i galopp i den röda jorden medan nybörjarna fortsatte i lugnt tempo. Med två erfarna guider och deras hundar kunde grupperna hållas ihop på bästa sätt. Lagom till middag slog vi läger på en ”camping site” och efter en hel dag till häst kunde alla samlas kring lägerelden under den stjärnklara himlen.

Detta kan vara den ultimata ridresan, men som sagt, berätta om era önskemål, var ni vill åka och hur ni vill att ridningen ska bli en integrerad del av er resa. Vi lägger upp ett förslag som kommer passa hela gruppen.

Boka alla era affärsresor på ett ställe
© 2024 Scanworld AB. All Rights Reserved.