+46 (8) 475 00 00   res@scanworld.se 

Vinresor

Vin och mat är alltid viktiga beståndsdelar resor och något vi alltid ser fram emot när vi reser i grupp, antingen med företaget eller i en annan konstellation. Vissa ser till och med aktiviteterna runtomkring som en transportresa fram till måltiden. Så varför inte sätta mat och vin i centrum för en gång skull och bygga hela resan kring det vi ändå längtar till?

Scanworld har satt samman lyckade vinresor för flera kunder och möjligheterna är stora att utforma resan som man vill – allt för att gruppen ska få en oförglömlig upplevelse tillsammans. Kanske vill man bo på vingård och hålla i alla aktiviteter på plats, kanske vill man resa mellan några olika gårdar inom ett vindistrikt, eller så vill man bara ha ett besök på en vingård som avbrott i konferensen.

Att få lära sig mer om vin från kunniga människor är alltid uppskattat. Att få besöka klassiska vinområden, och få träffa riktiga personligheter, ger upplevelser att ta med sig hem till vardagen.

Upplägg på vinresor

I mångt och mycket sammanfattar mat och dryck en kultur och det finns inget bättre sätt att lära känna en plats än att äta och dricka sig igenom den. Det gäller oavsett om du åker till Toscana, Bordeaux, Moseldalen eller något annat vinområde i världen. Så fort du besökt vingården, sett tillverkningen och får sätta dig till bords med det bästa området har att erbjuda kan du ta in platsen. På riktigt.

För er gäller det att fundera på vad ni vill ha ut av resan. Sedan kan vi sätta ihop resan utifrån era önskemål.

Vilket vinområde är ni intresserade av? Det finns intressanta vinområden i näst intill hela Europa. Kanske vill ni besöka klassisk mark i Frankrike, Italien, Tyskland eller Spanien. Kanske vill ni besöka ett vinland på frammarsch, säg, Portugal, Schweiz eller Kroatien. Fundera på vad som passar gruppen bäst.

Hur vill ni resa? Det mest intressanta är kanske att besöka ett antal vingårdar i området. Det går att göra på olika sätt. Ibland ligger de så tätt att ni skulle kunna cykla mellan gårdarna och ibland krävs det bil- eller busstransport. Eller så vill ni stanna ett par dagar i anslutning till en gård och ha andra aktiviteter runtomkring. Allt är möjligt.

Hur vill ni bo? I de stora vinområdena finns en utvecklad vinturism och vi kommer lätt kunna ordna boende med de bekvämligheter som krävs. Fundera ändå på vilka krav er grupp ställer på boendet.

Vilka övriga aktiviteter ska ni ha? Ska vinresan vara en del av en större konferens måste vi se till att ni får de lokaler och den konferensutrustning som behövs för att konferensen ska bli lyckad. Har ni andra önskemål på aktiviteter, berätta om dem och vi ska försöka sätta ihop den perfekta vinresan.

Egentligen finns det inga gränser. Vi kan ge er ett förslag utifrån era önskemål

En vinresa med Scanworld

En intressant och lite annorlunda vinresa vi anordnat gick genom Slovakien, Tjeckien och Österrike – länder som man kanske inte främst förknippar med kvalitetsviner, men som faktiskt har en blomstrande vinkultur och riktiga skatter att upptäcka.

Resan började med Slovakiskt mousserande vin i den lilla staden Pezinok där vi besökte vinhuset Hacaj som har anor till 1500-talet. Nästa vinanhalt var den tjeckiska regionen Mähren och vinkällaren Tanzberg samt vinmuseet och vinkällaren i Valtice. Som avslutning besöktes den österrikiska vinbyn där vi drack oss igenom deras läckerheter.

Nu har vi bara nämnt på vinet på resan. Däremellan hade vi såklart middagar, rundvandringar i städer och byar och besökte spännande platser i området. Men på en sådan här resa är vinet i centrum och upplägget ska utgå från det.

Boka alla era affärsresor på ett ställe
© 2024 Scanworld AB. All Rights Reserved.